През погледа на обектива

ПРЕЗ ПОГЛЕДА НА ОБЕКТИВА

ИЛИ КАКВО Е ДА СИ ДОБРОВОЛЕЦ НА ЕДИН ОГРОМЕН ФЕСТИВАЛ
Автор : Красимир Кръстев - фотограф
гр. Пловдив 

Като доброволец-фотограф към Фондация "Пловдив 2019 ", поех нелеката задача да отразя в снимки как останалите доброволци се трудят по време на фестивала Hills of Rock 2018, надявайки се, че така повече хора ще видят и оценят помощта им. 

Работата на доброволците по време на тридневния рок фест започна още от входа, с поставяне на гривни и раздаване на програмата за събитието. Въпреки горещината и жаркото слънце, доброволците се справиха блестящо с тежката си длъжност и не се отказаха, докато не посрещнаха и последния човек на фестивала. 


Веднага след това ги спираха други наши доброволци, чиято роля беше да анкетират посетителите. Въпросите в анкетите целяха да дадат представа за цялостното изживяване на гостите, което от своя страна беше полезно за организаторите. Обратната връзка със сигурност ще бъде полезна за следващото издание на фестивала.

Тук съм успял да уловя в кадър най-страхотните доброволци, които имам честта да познавам лично - Ралина Камджалова, Ивайло Николов и прекрасните им деца. Те отговаряха за Къмпинг-зоната и настаняването на посетителите. Личният пример, който тези родители даваха на децата си, беше неповторим и достоен за адмирации. Прекрасни хора, които влагаха цялото си сърце и душа в това, което правят. 


Други едни страхотни доброволци - сестрите Надежда и Светлозара, помагаха на медийните партньори на събитието, като стриктно следяха за спазването на правилата по отразяване на фестивала от фотографите и журналистите.


Последни, но не и по важност, това са доброволците, които имаха отговорната задача да охраняват ВИП-ложата. Те следяха стриктно за пропуски и покани на гостите и се грижеха за безопасността и доброто преживяване на спонсорите, партньорите, организаторите и всички важни за фестивала посетители. 

Много от доброволците спомогнаха за приятния престой на изпълнителите в бекстейдж. Някои от тях се срещнаха очи в очи с любимите си групи и певци. Получавайки възможността да посетят събитието безплатно и да станат част от екипа на Hills of Rock, много от тях се срещнаха с известни личности и успяха да си направят общи снимки.

Всички доброволци допринесоха с помощта си за провеждането на фестивала и представянето му в пълния си блясък. Обединени #заедно, те доказаха, че доброволците на Пловдив 2019 са един отговорен екип от млади и интелигентни хора, готови да посрещнат всички препятствия, възникващи в организацията на такова мащабно събитие. 
Всички очакваме с нетърпение следващото издание на "Hills of Rock", където несъмнено ще искаме да доброволстваме отново. 


Comments